Skatteetaten er nå ferdig med sine beregninger av arveavgiften etter Johan Jørgen Ugland som døde 28. mars i år.
Knut Nikolai Tønnevold Ugland (24), som arvet omtrent 55 prosent av rederi- og industrikonsernet, har fått en skatteregning på over 100 millioner kroner som må betales til statskassen innen 28. mars 2011, skriver Dagens Næringsliv.
Skulle han også arve aksjene etter stebestemoren Ellen Ugland (57), som døde mandag denne uken, kan han ifølge DN få en ny skatteregning på rundt 130 millioner kroner.
Langt under reelle verdier
Ellen Ugland arvet 45 prosent av aksjene i de ulike selskapene samt halvparten av boet forøvrig. Hennes del blir av ligningsmyndighetene verdsatt til litt over 656 millioner kroner. Men siden det ikke påløper arveavgift på arv mellom ektefeller, fikk hun beholde sin del uavkortet så lenge hun levde.
Totalt er den ligningsmessige verdien av boet Johan Jørgen Ugland satt til litt under 1,4 milliarder kroner. Dette er langt under den reelle verdien, som Dagens Næringsliv tidligere har anslått til over tre milliarder kroner. Årsaken er i hovedsak at aksjene i rederiet og underselskapene er basert på skattemessig formuesverdi og ikke markedsverdi.
En gammel Chevrolet
Selv om Johan Jørgen Ugland etterlot seg milliardverdier, er ikke boet akkurat preget av luksusgjenstander.
I motsetning til andre deler av familien, ser det ikke ut til at Johan Jørgen Ugland har vært spesielt opptatt av dyre biler eller raske båter.
En 1967-modell Chevrolet verdt 48.000 kroner er den eneste registrerte bilen i boet. Og en Grimstadjolle fra 1944 samt en plattgatter fra 1948, med samlet verdi 60.000 kroner, var seniorrederens private «flåte».
Les også:
<b>Starter etterforskning av Ugland-dødsfall</b>
<b>Ugland-arving død</b>
Les om reaksjonene på testamentet her: - Forsøk på å styre videre fra graven
<b>- Fra kronprins til ingen </b>
<b>Millioner til guttene - smuler til jentene</b>
<b>Milliardæren endret ektepakten syv ganger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.