Hellas har bedt EU og Det internasjonale pengefondet IMF om krisehjelp til å komme seg ut av den vanskelige gjeldssituasjonen. Så langt har partene vært enige om at Hellas kan motta 45 milliarder euro i lån, gitt at landet klarer å oppfylle bestemte krav til kostnadskutt. Drøftingene om disse kravene har pågått helt frem til i dag.
Det er ventet at den greske statsministeren George Papandreou legger frem detaljene om redningspakken på en pressekonferanse klokken 10.00 i dag.Den greske regjeringen avholder for øyeblikket et ekstraordinært regjeringsmøte om pakken.
Senere på dagen møtes Eurosonens medlemsland Brussel til drøftinger om pakken.
Gresk motstand
Selv om partene skulle klare å bli enige, må den sør-europeiske sjøfartsnasjonen likevel manøvrere unna mange skjær i sjøen før den kan være trygg på at den får den hjelpen den trenger.
Politikerne i de respektive landene i eurosonen må gi klarsignal til at pakken kan utbetales. I Tyskland, som må bidra med den største andelen av pakken, har man så langt vært svært avventende med å love penger til grekerne.
Samtidig er motstanden stor mot kuttene som Hellas må gjennomføre. Mer enn 15.000 personer protesterte mot kuttene i gatene i Aten lørdag.
Les også:
Sammenstøt i Hellas
Trenger mer penger
45 milliarder euro er langt fra er nok til å dekke landets forpliktelser de kommende årene. Hellas hadde i overkant av 273 milliarder euro i statsgjeld ved utgangen av 2009.
Det er ventet at pakken som presenteres i dag derfor blir langt større, kanskje opp mot 120 millioner euro.
Spekulasjonene har gått om at greske myndigheter kan komme til å gjennomføre en restrukturering av gjelden på bekostning av långiverne dersom pakken ikke blir stor nok. Rentene på landets statsgjeld har gått i taket de siste ukene, blant annet som en følge av disse ryktene. Skyhøye lånekostnadene gjør at Hellas dermed kan bli tvunget til en restrukturering eller rett og slett misligholde gjeldsforpliktelsene.
Etter et møte mellom tyske politikere og IMF-sjef Dominique Strauss Kahn i den tyske Forbundsdagen denne uken, hevdet tyske parlamentsmedlemmer at IMF mener krisehjelpen bør bli på mellom 100 og 120 milliarder euro. Strauss Kahn nektet å kommentere ryktene.
Tysk motstand
For tyske politikere, som så langt har vært svært nølende i spørsmålet om gresk nødhjelp, vil en krisepakke i denne størrelsesordenen bli enda tyngre å svelge.
Etter planen skal en lov om pakken vedtas i den tyske nasjonalforsamlingen mandag.
Forbundskansler Angela Merkel har så langt vært svært lite villig til å love grekerne noe som helst. Det er stor motstand mot redningsaksjonen blant vanlige tyskere.
Merkel må samtidig ta hensyn til at Tysklands mest folkerike delstat, Nordrhein-Westfalen avholder lokalvalg 9. mai.
Før helgen var det spekulasjoner om at tyske opposisjonspolitikere vil tvinge gjennom at også tyske banker må være med på redningsaksjonen. Tyske banker er blant de største investorene i gresk statsgjeld.
Den kommende uken vil det derfor bli stor oppmerksomhet rundt utviklingen i Tyskland og innad i Hellas.
Her er de viktigste hendelsene fremover.