Selskapet er ettertraktet vilt for italienske og utenlandske konkurrenter.
Parma-selskapet kollapset i 2003 da det ble kjent at det hadde et skjult underskudd på minst 112 milliarder kroner. Svindelen er den største i europeisk forretningshistorie.
Avtale
Selskapets grunnlegger Calisto Tanzi ble i forrige uke stilt for retten i Milano, tiltalt for falsk regnskapsføring og manipulering av aksjepriser. I samme uke ble det imidlertid inngått en avtale mellom Parmalats mange kreditorer og selskapets regjeringsoppnevnte administrator Enrico Bondi. Det er bakgrunnen for at aksjene kan børsnoteres igjen.
Flere vil kjøpe
Flere av selskapets konkurrenter lukter på oppkjøpskandidaten. Franske Lactalis og italienske Granarolo legger ikke skjul på at de er interessert i den slankede versjonen av Parmalat.
Parmalat-skandalen kom for dagen for nesten to år siden da politiet omsider avdekket et enormt hull i selskapets regnskaper. Parmalat hadde et hemmeligholdt underskudd på minst 112 milliarder kroner, og flere store revisjonsselskaper og banker er også tiltalt eller etterforskes for å ha hjulpet matvaregiganten å dekke over underskuddene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.