Finansgiganten Goldman Sachs Group annonserte i dag, torsdag, at de vil gå bort fra ordningen som har gitt sjefene fete bonuser på toppen av den allerede velfødde fastlønnen.

I stedet for å få en ekstra pengesum utbetalt for innsatsen i 2009, vil 30 toppsjefer måtte nøye seg med aksjer i eget selskap - og disse kan blant annet ikke selges før tidligst etter fem år, skriver Marketwatch.com.

Vanvittige bonusbeløp
Goldman Sachs har fått massiv kritikk etter at det ble kjent at banken aktet å utbetale enorme bonuser lenge før bølgene av finanskrisen har lagt seg.

Ifølge CNN Money var det planlagt å utbetale svimlende 21 milliarder dollar i bonuser. Hadde pengene blitt likt fordel blant de ansatte i kjempekonsernet, ville det gitt hver eneste en i Goldman Sachs et julegratiale på rundt tre millioner kroner.

Les også: Tidenes bonusfest på Wall Street

I tillegg til restriksjonene på salg av aksjer, lover banken at aksjonærene skal få si sin mening om hvordan sjefenes bonuser skal utformes i 2010, heter det i en melding fra banken.

Og sist, men ikke minst, følger det med et betydelig økt ansvar med de nye bonusordningene. Dersom en ansatt utsetter selskapet for uansvarlig risiko eller lar være å si i fra om risiko, kan vedkommende miste aksjene han har fått utdelt.

Internasjonal bølge
I går ble det kjent at den britiske finansministeren innfører 50 prosent skatt på bonusen til banksjefene.

Les saken: Tar bonusen fra bankansatte

Samme dag gikk toppsjefen i General Electric ut og slaktet holdningen til vår generasjons ledere.

Les: - Slutten for grådighet og perverse lønninger

Og i dag ble det kjent at Frankrike ønsker å gjøre som britene, å innføre superskatt på bankbonuser.

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.