Årets ferskeste vin er her! Test av 54 beaujolais nouveau
Dette er muligens veien til hjerteinfarkt servert i en ildfast form, men gud bedre så deilig
Stor test: – Dette er det beste pinnekjøttet vi noensinne har testet
For aller første gang ble høyeste poengsum delt ut.
Podkast: På besøk hos en av Meretes favorittvinmakere
Meretes utvalgte: Et funn av en bordeaux
– Jobber du i vinbransjen, vil du spise og drikke som en millionær, men du vil aldri bli en
Saftig lammeburger ved et tjern i marka
Varm sol tidlig om ettermiddagen, frost om natten og tåke ved daggry: Senhøsten er en glimrende tid for å sove ute.
Mon Oncles sørfranske reise
Noen stjerner skinner kraftigere enn andre. Mon Oncle mangler X-faktoren som forsvarer en regning på 10.000 kroner.
Ny podkast: Seriøst! Hvorfor er ikke dette utsolgt?
– En tredjedel av prisen i Champagne!
Meretes utvalgte: En av de aller beste pasta- og pizzavinene på markedet.
Slik lager du alle løksuppers mor
Et kjøkken uten løk, er et fattigere kjøkken.
Gamle Raadhus har definitivt sin lune sjarm
En grovis, quiz og litt loddsalg. Gamle Raadhus er stedet for mer enn lutefisk.
Jonathan Hagen (30) har allerede åpnet fire spisesteder
Nå vil han inspirere andre unge kokker til å åpne flere steder.
Fremragende Piemonte-viner fra ikoniske produsenter
Vi har smakt oss gjennom 108 viner fra Piemonte. Aller øverst troner Roagna, G. Conterno og Massolino.
53 år gammel chianti blant novembernyhetene fra Toscana
I morgen har du mulighet til å sikre deg en – kanskje for siste gang.
Ny podkast: Hvilke viner skal vi forsøke å kjøpe på Polets novemberslipp?
DNs vinekspert får frysninger av å snakke om rødvinsnykommer.
En av Burgunds mest berømte vinprodusenter skinner igjen
Test av 160 novembernyheter fra Burgund-slippet.
Meretes utvalgte: Et vidunderlig «must» av en hvitvin
Et bedre hvitvinskjøp skal man lete lenge etter på Polet.
De viktigste vinene fra Rhône slippes på Polet i morgen
Inkludert en cornas fra skuespiller Aksel Hennie.
Amerikansk køgarantist på vei til novemberslippet
I november kommer Ridges legendariske 2021-årgang på Polet.
De 25 beste vinkjøpene på Polets novemberslipp
Portvin fra 1896 og ikoniske rødviner fra USA, Piemonte og Toscana blir tilgjengelige i Polets kraftpakke av et slipp 6. november.
Podkast: Amerikansk verdensstjerne er gjest i vårt studio
– Hvis du er kjapp, klarer du kanskje å sikre deg noen flasker.
Apostrophe er fortsatt ikke i Michelin-guiden. Og takk for det!
Over due med foie gras reflekterer Salt & Pepper over en av Oslos best bevarte hemmeligheter: Restaurant Apostrophe.
Tre av høstens beste kokebøker
Heimkunnskap, kjøkkenets tidsmaskin og vietnamesisk fra A til Å.
Meretes utvalgte: – En ufattelig bra vin!
Ren som en hvit burgunder – bare mye billigere.
Skummelt mye som kommer fra Amerika er oransje. Dette er blant det beste
Gresskar passer til supper og gryter og hovedrett, ja sågar til dessert.
På første klasse – til prisen av en bruktbil
En kveld på endelig Michelin-bestjernede À L’aise koster det samme som en godt brukt Toyota, men den blir man jo hverken mett eller lykkelig av.
Slik gjør du rødbeter til festmat
På fire år har nordmenns beteforbruk økt med 50 prosent.
Meretes utvalgte: Rett i kjelleren. Etter ett år er burgunderen fantastisk
2021-årgangen forsvant på et blunk. Nå er 2022 her.
Ny podkast: Endelig! Madeira!
– Jeg elsker vin fra Madeira!
Dette måltidet trenger du nesten ikke vin til. Det er ment som et kompliment
Favorittrett fra Soho-restaurant som enkel hverdagsmiddag
– Du skal lete lenge etter et bedre chardonnay-kjøp
Tiktoks pop up-gründer drømmer om å starte restaurant i Oslo
27-åring med viner som passer til høstens lam- og viltretter
De beste kjøpene på Polets Italia-slipp
Ny podkast: Gode og rimelige «entry level»-viner laget av seks druer
– Det er bare å følge med, kjære lytter! Her er det mange gode kjøp!
Meretes utvalgte: Hvitvin som utkonkurrerer de fleste på pris mot kvalitet
Markveiens grøde
Grünerløkka så lenge ut til å drukne i kjedenes vold. Med riesling, vinyl og den vesle thailenderen Pao blir bydelen relevant igjen.
Åpner norsk kaffebar i Seoul: – En helt vanvittig interesse
Fuglen har gjort storsuksess i Japan. Nå flyr den til Sør-Korea.
Ny podkast: Gode viner fra Oregon
– Sammenligner du prisene her med kvaliteten i Burgund, kommer du ganske godt ut av å kjøpe vin fra Oregon.
Sopprisotto og spindelvev – livet som uteligger
Frisk høstluft, smaksrik risotto og en eventyraktig morgenstund.
– Jo mer du lærer og jo mer du ser, desto mindre klarer du å spise
Tor Malnes Grobstok (27) har vært med på å endre Norges syn på griseindustrien.
Kampen om bord er knallhard. Dette er en av byens beste dealer
Det fyres med kull og serveres til gull på Varemottaket.
Vinen hennes kostet fire kroner på Polet i 1928
I 1928 kostet reservaen fra Lopez de Heredia fire kroner på Polet. Vinen står fortsatt i hyllene på Polet – og lages på nøyaktig samme måte som før.
Risikerer livet for å lage vin
Mens rakettene faller over nabolaget, kjemper vinmaker Faouzi Issa for å redde årets vinhøst.
Meretes utvalgte: Superdelikat tysk pinot slippes på Polet 2. oktober
Tomislav Markovic lager Tysklands mest delikate pinot noir.