- Jeg foretrekker å steke skreien uten skinn når jeg lager mat hjemme, det er fordi det er vankelig å få av alt skjellet på skinnsiden, sier Björn Svensson.
Nå som det er kaldt i vannet er fisken ekstra fast i kjøttet.
- Da er den også lettere og steke, og har i tillegg en bedre tekstur, mener den svenske kjøkkensjefen.
Retten som Svensson tryller frem av en av sine absolutte favorittråvarer kan ses på som et svensk-norsk samarbeid.
- Denne skreiretten er gjort med en variant av klassisk svensk eggesaus basert på hvitsaus. Dette er nok litt sunnere enn det smeltede smøret med egg som ofte serveres sammen med fisk i Norge, sier Svensson og legger til:
- Det er viktig at eggene er hardkokte, da er de lettere og hakke og du unngår dessuten at sausen blir grøtete.
Skrei er vintermånedenes absolutte høydepunkt fra havet, og en råvare som du kan variere mye med. Prøv denne fra Björn Svensson.
Stekt skrei med eggesaus
- 600 gskrei
- 2 stkegg
- 2 dlmelk
- 2 dlfløte
- 100 ggrønnkål
- hvitvin
- dill
- rapsolje
- smør
- hvetemel
Slik gjør du:
- Kutt skreien i porsjonsstykker.
- Finhakk dill og bland med rapsolje.
- Kok eggene i åtte minutter. Skrell og finhakk.
- Lag en hvitsaus: Smelt smør i en kjele. Ha i en skje mel og bland.
- Spe med melk/fløte, smak til med vin og salt.
- Bland inn eggene.
- Blansjer kålen i salt vann.
- Stek fisken i panne.
- Legg opp fisk med saus og dillolje.
- Server gjerne med kokte poteter.
- Dette er hva jeg kaller en perfekt balansert rett(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.