Vil du ha noe enkelt, raskt og italiensk, er dette kanskje den perfekte retten. Björn Svensson er i ferd med å lage sin vri på klassikeren Saltimbocca. Vidunderet av tynne skiver kalvekjøtt i tospann med enda tynnere skiver av spekeskinke.
- Du kan selvsagt også bruke annet type kjøtt som okse eller kylling, det hender jeg også lager den uten skinke. Men jeg synes faktisk kalv er aller best, forteller Svensson. Opprinnelig lages den ved å lage rulader av kalvekjøtt og skinke. Dette synes ikke den svenske mesterkokken er nødvendig.
- Man ser ikke Saltimbocca så ofte på restaurantkart i dag, og det er synd. Dette er en rett hvor salvien, en urt som ikker så vanlig, kommer til sin rett. Det er stram urt, men her passer den perfekt inn, forteller Svensson.
Han har skåret kalvemørbraden i tynne skiver.
- Man skal passe på å ikke steke kjøttet for lenge, da blir jo tørt. Det skal være viss tekstur i retten, sier Svensson og legger til: Hvis man ikke liker erter, bruker du bare grønnsakene du liker best.
Dette er rask og velsmakende, italiensk bondekost. Ypperlig til travle hverdagsmiddager. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.
Saltimboca
- 400 gMørbrad av kalv
- 8 stkSkiver av spekeskinke
- 400 gPoteter
- 1 dlGrønne erter
- 1 stkSjalottløk
- 1 stkFedd hvitløk
- 4 stkSalvieblader
- 1 dlKyllingkraft
- 1 stkSitron
- Skvett hvitvin
- Parmesan
- Kapers
Slik gjør du:
- Skjær kjøttet i skiver og bank skivene flate.
- Skrell og kok poteter.
- Stek kjøttet i en panne og ha i finhakket salvie, løk, hvitløk, kapers. Ha så i skinken.
- Tilsett en skvett hvitvin og kyllingkraft. Varm raskt opp og trekk så pannen av varmen.
- Varm erter og poteter i en kjele med smør og salt.
- Legg over på tallerkener, og riv over ønsket mengde parmesan.