- En streit spinatsuppe er i utgangspunktet veldig ensformig og du blir raskt sulten igjen, mener Björn Svensson.
Den svenske kjøkkensjefen, som i fjor bestemte seg for å legge ned Michelin-restauranten Fauna, har derfor piffet opp denne litt kjedelige hverdagssuppen med både stekt kjøttdeig og fetaost. Rimelige råvarer som både gir metthetsfølelse og mye smak. I tillegg er denne oppskalerte spinatsuppen en særdeles rask kjøkken-affære.
- Med kjøttdeig og feta blir suppen fyldigere og dessuten liker barna den bedre. Dette er en hverdagssuppe som appellerer til hele familien, slår Svensson fast, og legger til:
- Det er viktig å ikke salte kjøttdeigen og suppen for mye fordi fetaosten gir mye salt til suppen. Vær derfor mild med krydderet.
Mettende spinatsuppe
- 200 gFersk spinat
- 2 dlFløte
- 2 dlHelmelk
- 200 gKjøttdeig
- 100 gFetaost
- 1 stkFedd hvitløk
- 0.25 stkLøk
- Chili
Slik gjør du:
- Vask spinaten.
- Fres løk og hvitløk i en kjele, ha i spinat.
- Tilsett fløte/melk og kok opp. Kjør i blender og smak til med salt og pepper.
- Stek kjøttdeig med hakket chili, løk og litt salt.
- Legg suppen over i skåler og fordel den stekte kjøttdeigen.
- Topp med avokado, spinatblader marinert i litt olje og sitron, og fetaost.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.