– Det kan fort bli litt tungt med tacovarianten vi spiser her i Norge, og spesielt nå som vi nærmer oss sommeren, vil jeg ha noe friskere, sier Bjørn Svensson og kutter et stykke fersk laks i store terninger.
Nå er de norske aspargesene her.Prøv grillet asparges med smak av Norge
Han legger laksebitene over i en skål og presser over rikelig med limesaft. Svensson benytter seg av en nå velkjent tilberedningsteknikk fra Sør-Amerika. Ti minutter senere legges laksebitene i lefse sammen med blant annet avocado, eple og agurk.
– Jeg kaller det cevicherull, sier kjøkkensjefen på Restaurant Fauna, og legger til: Jeg sørger alltid for å ha en bit laks i kjøleskapet, man vet jo aldri når man blir sugen på noe godt.
Svensson forteller at denne rullen blir like god om du lager den med kveite, kamskjell eller annen fet fisk.
– Bruk det du har. Dette er en helt super snack.
Cevicherull
- 400 gfersk laks
- 1 stkgrønt eple
- 0.5 stkgul løk
- 1 stkrød chili
- 0.5 stkbunt fersk koriander
- 0.3 stkagurk
- 2 stkavocado
- 8 stkpotet- eller maislefser
- 3 stklime
Slik gjør du
Skjær laksen i terninger og legg bitene over i en skål.
Press over limejuice og dryss over litt salt. La fisken marinere i cirka ti minutter.
Stek lefsene i en tørr panne. Lag «chunks» av avokoado blandet med finkuttet chili (smak til med salt og lime). Kutt agurk, løk og eple i små biter.
Fordel fisken på åtte lefser. Fordel deretter grønnsakene jevnt, og topp med fersk koriander. Press litt limesaft over det hele.
Du kan også legge litt crème fraîche i lefsen.
Les mer om mat og vin på Smak.no
Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.