Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Norsk vinner i nordisk sommelierkonkurranse

Tekst
Heidi Iren Hansen vant Nordic Ruinart Sommeliers Challange i Oslo i dag. Foto: Jeanett Teigen

Heidi Iren Hansen vant Nordic Ruinart Sommeliers Challange i Oslo i dag. Foto: Jeanett Teigen

Heidi vant over 12 andre nordiske sommelierer.

Champagnehuset Ruinart arrangerte for første gang i dag en Nordisk sommelierkonkurranse i Oslo.
Konkurransen gikk av stabelen på The Thief, hvor 13 deltagere fra Danmark, Finland, Sverige og Norge hadde samlet seg.

De gjennomgikk alle en blindsmaking av fire viner, alle laget på druen chardonnay.

Chardonnay var tema under blidsmakingen Foto: Jens Bredberg

Chardonnay var tema under blidsmakingen Foto: Jens Bredberg

Vinene som ble smakt blindt var: Champagne fra Pierre Peters Cuvée de Reserve Grand Cru, Vincent Girardins Puligny-Montrachet Les Enseignères 2013 fra Burgund, Grgich Hills Estate Napa Valley Chardonnay 2011 fra California og Hamilton Russell Chardonnay 2013 fra Sør-Afrika.

Deltagere i konkurransen var Janni Berndt, Åsa Sjölander, Emma Ekbrand, Henrik Dahl Jahnsen, Aleksander Iversen, Yan Lam, Ketil Sauer, Jess Kildetoft , Heine Egelund, Peter Aaen, Sidsel Bertelsen, Heidi Mäkinen og Otto Sovelius.

Blant dem var det Heidi Iren Hansen som trakk det lengste strået. Heidi jobber til daglig som sommelier på Kulinarisk Akademi i Oslo. De andre som utmerkedt seg var Jess Kildetoft og Peter Aaen fra Danmark samt Heidi Mäkinen fra Finland.

Vinneren vant en studietur til Champagne og Ruinart sammen med vinnerne fra Ruinarts konkurranser i Asia, USA og Europa.

Dommere i konkurransen var Ruinarts egen kjellermester Frédéric Panaïotis og deres oenolog Amelie Chatin samt Heini Petersen, president i Den Norske Vinkelnerforreningen.

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.