I 2000 år har vi varmet vin og tilsatt krydder. Mens Jesus fortsatt spankulerte rundt med sine disipler, laget romerne conditum paradoxum; varm vin tilsatt honning og krydder som pepper, laurbærblad og safran. Denne varianten på gløgg – eller mulled wine – med ingefær, tranebær og brunt sukker, lager du på ti minutter. Se oppskrift her.
Varm rødvin med madeira og pepper
Rødvin, madeira, honning og pepper er alt som skal til for å lage en Vino Quente som både varmer og fascinerer med pepperpreg og krydret frukt.
Glühwein med Riesling og mandariner
Prøv en glühwein med tyskernes egen drue, Riesling – sånn den opprinnelig ble laget for 600 år siden. Se oppskrift her.
Smoking Bishop
Ebenezer Scrooges berømte drink Smoking Bishop lages av rødvin og portvin med karamelliserte sitrusfrukter, og kan varme opp den kaldeste sjel. Se oppskrift her.
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.