– Dette er en rett jeg liker å lage hjemme. Den er med andre ord superenkel, det motsatte av det vi gjør på Credo. Jeg bruker oksehale og svineribbe, men det går jo an å bruke kjøttdeig eller fisk også. Eller bare vegetarisk, sier Bjerkan.
Ifølge Credo-kokken Heidi Bjerkan som hver uke viser sine enkle retter på Smak, er det mulig å gjøre retten til et festmåltid ved for eksempel å bruke reker, kamskjell eller sjøkreps, men denne versjonen er altså mer ned på jorden.
Fakta: Heidi Bjerkan
Startet som lærling på Grand, jobbet som kokk på cruiseskipet Queen Elisabeth II og kjøkkensjef på Slottet, før hun startet restaurant Credo i Trondheim. Bjerkan står også bak Vippa på Vippetangen i Oslo.
I «Heidis enkle» viser hun sine enkle og friske retter på Smak.
– Her i Norge er det vanlig med hvetetortilla, og salat kan virke veldig sunnhetstyranniaktig, men jøss, fett er jo sunt og jeg går for oksehale og svineribbe.
- Kanskje for å veie opp for den sunne salaten?, spør Bjerkan.
Hun legger også til:
- Husk også syltede grønnsaker og Sriracha-saus, sier Bjerkan.
Hjertesalat
- 12 stkhjertesalatblader
- 150 gsvineribbe
- 150 goksehale
- 1 stkrød chili
- 0.5 stkagurk
- 2 stkgulerøtter
- 2 stkliten rødløk (syltet)
- 2 ssepleeddik
- 1 sssukker
- 0.5 tssalt
- olivenolje
- koriander
- rømme
- Sriracha
Slik gjør du
- Skjær opp gulrøtter, agurk og rødløk i fine skiver.
- Del opp og stek kjøttet i olivenolje.
- Sylt grønnsakene til slutt ved å helle epleeddik, sukker og salt over dem. Anrett deretter etter ønske.