– Dette er en rett som er kjapp å lage. Pannekaken kan brukes til alle måltider, frokost, lunsj, middag, ja, ikke minst som snacks. Hvor mettende retten er, kommer an på hva du putter i. Jeg er glad i tare, det er en kjemperessurs vi ikke bruker særlig av nå, men er definitivt fremtidens mat. Derfor bruker jeg dashi som kraft, men det går fint an å bare bruke vann, sier Credo-kokk Heidi Bjerkan. I denne spalten gir hun sine enkle retter med asiatisk og nordisk vri.
Okonomiyaki er en slags tykk pannekake, som du putter det du vil i. Ordet «okonomiyaki» kan oversettes med noe sånt som «ta det du har og stek det». Bjerkan anbefaler å bruke kål og svinekjøtt, det er hennes favoritt, men her er det altså kun fantasien som setter sperrer. Gårsdagens pasta er også et godt alternativ.
Mel, dashi, salt, litt sukker, bakepulver og egg utgjør selve pannekakerøren. Bind kålen litt i røren, men la noe av kålen være igjen til å dandere på toppen med, forteller Bjerkan.
Når retten plasseres på bordet, er Credo-kokken svak for Sriracha-saus.
– Det er kokkens ketchup, sier hun.(Vilkår)
Okonomiyaki
- 5 dlMel
- 2.5 dlDashi eller vann
- 1 tsSalt
- 2 tsSukker
- 1 stkLiten nykål som finsnittes
- 4 stkEgg
- 0.5 dlSolsikkeolje
- Noen tykke skiver bacon eller salt sideflesk
Slik gjør du
- Bland mel, dashi, salt, bakepulver og sukker i en stor bolle.
- Tilsett finsnittet kål, og rør godt i ca. 30 sekunder. Tilsett så eggene.
- Varm en stekepanne, tilsett litt olje og hell okonomiyaki-røren i stekepannen og stek på middels til lav varme. Legg bacon eller sideflesket på toppen av røren.
- La det steke i ca. 5 min før pannekaken snus og stekes ferdig.
- Serveres med sriracha sauce.