– Dette er sørstatsdrinken fremfor noen. Mange tror det er en Mojito med bourbon, men det er egentlig en Old fashioned med mynte i stedet for Angostura bitter. Den har en del myntefriskhet, men er fremdeles røff, sier bartender Jesper Høst.
Ifølge ham var en av grunnene til at Mint Julep ble en populær drink i de amerikanske sørstatene at det på 1800-tallet var et enormt statussymbol å ha tilgang på is – som drinken inneholder mye av. Her skal det brukes knust is.
Fakta: Jesper Høst
I denne serien viser han hvordan perfekte drinker kan lages hjemme på kjøkkenbenken.
– For å lage knust is hjemme legger du isbitene i et rent kjøkkenhåndkle og deljer løs med en stekepanne. Sats på naboen ikke er hjemme – hvis du skal banke midt på natten.
Jo mer isbitene smelter, desto mer leskende blir drinken.
– Det er viktig å pynte med friske mynteskudd på toppen, for alt det aromatiske er gjemt nede i drinken. Mynteskuddene løfter smaksopplevelsen, siden også lukten er viktig, sier Høst, og legger til:
– Mint Julep nytes aller best på derby. (Vilkår)
Mint Julep
- 1 håndfull mynte
- 7 cltørr bourbon
- 7 tssukkerlake
Tips: Mynte er en skjør urt. Gi dem en liten dask i håndflaten først, da slipper de ut de aromatiske oljene. Klemmer du for hardt, blir smaken bitter.