Ifølge bartender Jesper Høst er drinken Margarita en misforstått klassiker.
– Misforstått fordi den har vært altfor søt og ofte er blitt laget med kjemisk margaritamiks. Så kom motreaksjonen, en veldig syrlig og stram variant, sier han.
Som med så mye annet, gjelder det å finne den gylne middelvei.
– Mange tilsetter sukker for å balansere smakene. Jeg tilsetter litt agavesirup, som gir en sødme som bedre speiler brennevinet drinken er laget av.
Høst understreker at det er viktig å bruke en god blank tequila, og forteller at tequila er blitt så populært at man sliter med agaveproduksjonen.
– Det tar fire til åtte år før en plante er stor nok, så nå ser vi dessverre enn oppblomstring av genmodifisert agave, som ikke har de samme smaksegenskapene.
Om man skal ha salt på kanten av Margarita-glasset, er en smakssak.
– I mange år syntes jeg det var forferdelig; nå er jeg en saltmann. Salt harmonerer godt med tequila.
Margarita
- 4 deler tequila
- 3 deler lime
- 2 deler sitruslikør
- 1 tsagavesirup
Slik gjør du
- Shakes med is til den er kald, rundt ti sekunder.
- Pynt med ananasblader.
Tips: Legg penger i en god tequila og bruk Maldon-salt – det er mildere og svir mindre på leppene.