– Negroni er så dynamisk at du kan bytte ut alle ingrediensene og fremdeles ha en bra drink, sier Jesper Høst (33).
Han oppfordrer til å leke med ingredienser når man lager denne klassikeren.
– Du kan forsterke og ta bort. Dette er en deilig drink før middag, etter middag, før man skal på fest eller som meditativ night cap før man legger seg.
Høst forteller at drinknavnet skriver seg fra en fransk baron som kalte seg Negroni.
– Han fjernet sodaen fra drinken Americano, som var populær blant franske soldater i Italia, og kalte drinken Negroni, sier Høst.
Trikset for den som ønsker å lage en vellykket Negroni, er mye is. Mange Negroni-entusiaster vil mene at den klassiske drinken bør bestå av like deler gin, campari og søt vermut. Jesper Høst liker den imidlertid litt strammere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.
Negroni
- 3 deler god gin
- 2.5 del søt vermut
- 2 deler campari
Glass: Rocks
- Bland gin, vermut og campari.
- Rør i glasset med is til drinken er skikkelig kald.
- Pynt med appelsinzest, det ytterste laget på appelsinskallet.
Tips:
- Skrell skallet av en appelsin med potetskreller.
- Klem litt saft over og slipp zesten i drinken.
- Hvis du synes camparismaken blir for dominerende, ha i en klype salt.