Etter en lang dag ved grytene er mye av tålmodigheten oppbrukt også for Mads Kjøllmoen, som til daglig lager gourmetversjonen av asiatisk gatemat på restaurant Happolati i Oslo. Da er det frem med buljongterningen hjemme.
– Jeg pleier å lage nudelsuppe, forteller han.
Basen er ganske enkelt Maggi-buljong, bygget ut med nudler, kylling og det han måtte finne i kjøleskapet:
– Litt kål, vårløk og koriander.
Kjøllmoen dropper tørre kyllingbryst til fordel for utbenet kyllinglår, som er saftigere og går vel så fort å steke i pannen.
Suppen smaker han gjerne til med den søte soyasausen ketjap manis, fiskesaus, lime, og chilifrø på olje.
Saken fortsetter under annonsen.
Han sier han er glad i å bruke eggnudler til suppene sine.
– Tynne, de går fortest. Det tar fire minutter å smelle alt dette sammen, sier han, noe som kanskje er sant for hans egen del. Men selv amatører kan klare dette på 20 minutter.
Nudelsuppe med kylling og grønnsaker
- 6 dlVann
- 1 stkBuljongterning
- 1 stkKyllinglår
- 100 gEggnudler
- 150 gKinakål i tynne strimler
- 3 stkVårløk
- 1 stkHåndfull koriander, hakket
- 1 ssKetjap manis
- 1 ssFiskesaus
- 2 tsChilifrø i olje til servering
- 1 ssNøytral olje til steking
Det ligger i nudelsuppens natur at man tager hva man haver, spesielt når det gjelder grønnsaker. Kjøkkensjef på Happolati i Oslo, Mads Kjøllmoen liker å bruke tynne eggnudler og utbenet kyllinglår, og fyller på med ting som kål, vårløk og koriander. Mengder er omtrentlige og kan tilpasses smak, tilfang og appetitt.
Slik gjør du:
Kok opp vann og ha i buljongterningen. Smak evt. til med ketjap manis, fiskesaus eller lignende.
Rensk ut kyllinglåret og stek det på middels til høy varme i noen minutter til det er gjennomstekt.
Ha nudlene i buljongen og kok etter instruksjonene på pakken.
Skjær kålen i tynne strimler og legg den nederst i suppebollene.
Fisk ut nudler og legg på toppen av kålen.
Øs over buljong og topp med vårløk, koriander og chili.
Litt for komplisert? Prøv dette
Les mer om mat og vin på Smak.no
Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.