Burger Bar i Folketeaterpassasjen sto ikke løpet ut. Nå har Glør, en slags norsk tapasbar med kullgrill tatt over, med «uteservering» i passasjen og en romslig craft bar i andre etasje.
Ingen møtte oss da vi dukket opp uanmeldt for en hverdagslunsj. Først etter noen minutter kom en ansatt hastende annetsteds fra, med armene fulle av salat.
Fakta: Glør
Folketeaterpassasjen (Storgata 21-23), Oslo
Telefon: 46 96 20 90
glxroslo.no
Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★
Service/effektivitet: ★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 19
De fem rettene på den prisverdig korte, og likevel fristende lunsjmenyen er så lavt priset at vi lurte på om det var småretter og nødvendig å bestille mer enn én rett hver.
– Nei, nei, forsikret servitøren oss om. – Det er normale størrelser.
Smått, litt godt
– Jeg vet ikke helt om dette er normal størrelse, sa Pepper, da den koreanske slideren etter noe tids venting kom til bordet. Det gikk ikke skandaløst tregt, men senere enn det burde i en nesten folketom restaurant midt på dagen.
– Jeg vil vel heller kalle det en venteslider.
Den lille 100-gramsburgeren var omgitt av et godt, sotmørkt brød farget av blekksprutblekk og en fin chilibarbecuesaus. Selve kjøttet var litt tørt, men hovedproblemet var at det ikke var nok til å mette en voksen person. Her burde nok servitøren anbefalt stekte poteter til for at det skulle monnet, mente Pepper.
Sopptoast, også den på svart landbrød, var en langt rausere porsjon. Mengder av stuet sopp og smeltet blåmuggost lå mellom to store skiver svart og sprøstekt landbrød: Ved siden av sto en liten skål med kremet soppdipp, som sørget for at ikke blåmuggostsmaken ble for dominerende.
Og for 99 kroner? Glørs sopptoast må være en av byens beste lunsjkjøp.
Vi hadde liten tid, og selv om det hele gikk på godt under en time, fristet hverken meny eller servitør til mersalg som noe søtt eller en kopp kaffe. Vi avsluttet så raskt og brutalt det var mulig med nesten usynlig betjening, og regningen ble deretter: 285 kroner for hver vår lunsj og mineralvann. Selv om Pepper hadde bestilt nok mat til å bli mett, ville det fortsatt vært en rimelig lunsj, så vi vurderer å komme tilbake.
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.