Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Åpent Bakeri har åpnet i Barcode i Oslo og tilbyr en enkel, effektiv og hyggelig lunsjopplevelse.

Åpent Bakeri har åpnet i Barcode i Oslo og tilbyr en enkel, effektiv og hyggelig lunsjopplevelse.

Lange køer på nytt lunsjsted i Bjørvika

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Også advokater og revisorer trenger litt hygge i hverdagen.

Oslofolks høyt elskede bakeriutsalg har åpnet i Bjørvika, og det var ville tilstander og stinn brakke i det lyse lokalet. Køen mot disken slynget seg som en orm nesten til inngangsdøren, det var rene stolleken på gang i kampen om sitteplasser. Køen gikk unna i greit tempo, og snart ble det vår tur til å bestille i kassen og få en brikke med til bordet som skulle lyse når maten var klar.

Åpent Bakeri har åpnet i Barcode i Oslo, og byr på suppe, salater, danske smørbrød samt et bugnende utvalg av søt bakst.

Åpent Bakeri har åpnet i Barcode i Oslo, og byr på suppe, salater, danske smørbrød samt et bugnende utvalg av søt bakst.

Brød, bakverk og syltetøy og noe påsmurt serveres fra Lilleaker til Holtet, men i Dronning Eufemias gate har bakerikjeden utvidet meny til lunsj, med sandwicher, salater og suppe laget à la carte. Det er andre restauranter i området, men de er mer formelle. Åpent bakeri er sted for en kaffe, en kake, et enkelt måltid, men ikke en restaurantopplevelse som sådan. Åpent Bakeri legger heller ikke opp til femstjerners service i hverdagen: Det skal være hyggelig og effektivt.

Fakta: Åpent Bakeri

Dronning Eufemias gate 16, Oslo
Telefon: 45 21 87 36 (hovedkontor)
apentbakeri.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Service/effektivitet: ★★★★
Miljø: ★★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 21

Uformelt og trivelig

Krutonger og chili

De klassiske sandwichene har gode ingredienser og akkurat det lille ekstra ved seg som gjør det litt vanskelig å velge. I tillegg serverer bakeriet suppe, salater, danske smørbrød samt et bugnende utvalg av søt bakst.

Peppers tunfisksalat var frisk og fargerik, med raust med tunfisk, et dryss av byggryn og et herlig sting av rød chili – men krutongene i koppen ved siden var ikke helt et håndverksbakeri verdig.

Åpent Bakeri Barcodes tunfisksalat var frisk og fargerik, med raust med tunfisk, et dryss av byggryn og et herlig sting av rød chili.

Åpent Bakeri Barcodes tunfisksalat var frisk og fargerik, med raust med tunfisk, et dryss av byggryn og et herlig sting av rød chili.

– Vel og bra med bærekraftig bruk av rester, men disse hadde jeg forventet mer av, sa Salt etter en smak.

Ostesmørbrødet var to rause skiver der skarp sennep og kremet bechamelsaus var fint balansert med god ost og god skinke, samt syltet rødløk og små cornichons som syrlig garnityr ved siden. Godt, men ikke banebrytende.

Åpent Bakeris ostesmørbrød med skinke, ost og bechamel var god om ikke banebrytende.

Åpent Bakeris ostesmørbrød med skinke, ost og bechamel var god om ikke banebrytende.

Og kaos til tross, maten var bestilt, betalt og fortært på 50 minutter fra ankomst.

Rushet hadde etterhvert også roet seg, så en tur til kassen for kaffe ble et overkommelig prosjekt.

Skandinavisk hygge

– Dessuten er det hyggelig her, det føles varmt og ikke kjølig, sa Pepper og lot øynene gli over benker i rødt skinn, møbler i varmt tre og Poul Henningsen-lamper i taket.

Salt så derimot ikke helt den store forskjellen fra en del av Barcodes andre pene og tidsriktige, men veldig generiske serveringslokaler. Men Åpent Bakeri representerer kanskje noe autentisk, en Oslo-bedrift som har små fyrtårn i en by i stadig endring. Et Åpent Bakeri er en tiltrekkende faktor ved ethvert nabolag som har en filial. At kjeden har åpnet i Barcode må kunne betraktes som et tegn på at Barcode har nådd en viss modenhet. Også revisorer og konsulenter vil ha litt hygge ispedd store doser gluten.

* (Vilkår)