– Kanskje en fiskerett også? sa Pepper.
Vi satt med nesen ned i Delicatessens meny, som hadde dukket opp på bordet så snart vi hadde fått plass, i fredelig avstand til et utdrikningslag på dagtid. Mange restauranter kommer og går, men Delicatessen består. Etter 20 år har moderskipet på Grünerløkka avfødt flere filialer, men som lunsjsted er tapasrestauranten sørgelig underbesøkt. Det til tross for at lunsj er den eneste tiden på dagen det er mulig å bestille bord.
Fakta: Delicatessen
Søndre gate 8, Oslo
Telefon: 22 46 72 00
delicatessen.no
Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★
Miljø: ★★★★
Service/effektivitet:★★★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 24
– Og så må vi ha pimientos de padron, fortsatte Pepper.
Delicatessen har en egen lunsjmeny med salater og sandwicher, men det rike utvalget av tapas er tilgjengelig hele dagen. Vi bestemte oss for å spise en kombinasjon og bestilte en sandwich og litt tapas.
Resultatet var et bord som imponerende raskt bugnet av fargerik mat. Delicatessens tapasporsjoner er rause, og stort sett ordentlig gode.
Friterte artisjokker var sprø i kantene og kom med en smakfull basilikumdip, som også fungerte fint sammen med nær et snes grillede grønne padronchilier, som glinset av sine egne oljer og hadde fått et herlig saltdryss over seg. Trøffelbikini – små triangler av trøffeltilsmakt ostesmørbrød som har fått navnet sitt etter Barcelonas Bìkini-konserthus – formelig dryppet av fett på en god måte. Fisken var det eneste som ikke gjorde oss glade.
– Dette var ikke så kreativt. Det er mer som om de måtte ha en rett av fisk på menyen, og bare slang det sammen. Å ha karse på forandrer ikke den saken, sa Pepper om et stykke lysing på en seng av lett syrlig paprika og løk.
– Og er det bare meg, eller er ikke biffsandwichen like god som jeg husker den? sa Salt, som ved mange tidligere besøk har bestilt nettopp denne. Sandwichen er en fin kombinasjon av fett, salt og sprøtt, men denne gangen var biffen i overkant seig og smaksintensiteten litt lavere enn tidligere.
Delicatessen er trivelig rustikk uten å bli ukomfortabel og fortjener egentlig flere gjester til lunsj enn den vanligvis har. Maten er raskt levert, i all hovedsak ordentlig god, og selv med kaffe var vi av gårde igjen på under en time. Og regningen, på rett under 800 kroner for rene buffeten pluss mineralvann og kaffe, var mye moro for pengene.
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.