Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Pipa drives av folk som står bak den populære Løkka-kafeen Liebling, og som driver import av kokosvann og diverse sunn snacks. Dette synes både på kafeen og utvalget.

Pipa drives av folk som står bak den populære Løkka-kafeen Liebling, og som driver import av kokosvann og diverse sunn snacks. Dette synes både på kafeen og utvalget.

Trendy brunsj i kontorjungelen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Hasles nye lunsjsted danser etter Instagram-foodienes pipe.

De siste månedene har Instagram hvisket om en ny og trendy kafé slæsj vinbar på Hasle, av alle steder.

Til å være omringet av tusenvis av arbeidsplasser, er Pipa litt sparsommelig besøkt denne regntunge torsdagen. Det gamle fyrhuset ligger klemt mellom hovedkontorene til Securitas, Cowi og Aller Media. På andre siden av gaten bygges det som en gang var Nordens største bygg, Vinmonopolets gamle tappefabrikk, om til boliger.

Fakta: Pipa

Bøkkerveien 11, Oslo
pipaoslo.no

Meny: ★★★
Mat: ★★★
Miljø: ★★★★★
Service/effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 20

Yogamat på Hasle

Naturligvis uttrykkes byggets og områdets industrielle arv i interiørvalgene: råbetonggulv, store vindusflater, lagerhyller i metall. Det åpne kjøkkenet midt i lokalet har overflater i rustfritt stål. Og oppå denne tidsriktige råheten: de obligatoriske monsteraplantene, smakfullt møblement og dekketøy, og unge fotokunstnere på veggene.

– Nylig var det en popup her med østers og dj. Det blir ikke mer zeitgeist enn det, sa Salt.

Yogamat

– Det er synd det er midt på dagen, for det kjøleskapet der frister veldig, sa Pepper.

Der inne sto et eklektisk utvalg avkjølte viner med prisen tusjet på – en tydelig preferanse for fruktig naturvin og leskende pet nat. Her har de nok nakenvinimportøren Non Dos på speed dial!

Ettersom parmasandwich var utsolgt, ble dagens utvalg helvegetarisk. Menyen er utformet med trendsensitiv knapphet: Her er açaibowls, avokadotoast og quinoasalat.

– Dette ligner på yogahipsternes favorittsjappe på Bali, sier Pepper etter å ha sett lunsjmenyen.

Pepper gikk for avokadotoasten, og Salt for en sandwich med hummus. Bestillingen kom til bordet på et blunk.

Ensrettet

– På en dag som er for kald til at açaibowl frister, blir menyen litt for ensrettet, sa Salt.

Sandwichen hadde et tykt lag deilig hummus, fint matchet med syre fra syltet løk. Brødet var saftig og godt, bakt hos Boulangerie M på samme kant av byen.

Retten savnet riktignok konsistens og crunch. Med både hummus og avokado ble det i overkant kremete.

Pepper var fornøyd med sin avocadotoast. Også den hadde syltet løk, samt koriander.

– Og en veldig god hjemmelaget chilisaus, sa Pepper.

De hadde hørt at stedet serverer tallerkener med ost og vin til maten, og prøvde seg på det på tampen. Men ikke før klokken fem, var svaret. Et klissete og superdigg hjemmebakt bananbrød og en ålreit glutenfri eplemuffins var et fint plaster på såret.

Pipas egen hot sauce var fruktig og god – bare synd mesteparten var på keramikken og ikke på avokadotoasten.

Pipas egen hot sauce var fruktig og god – bare synd mesteparten var på keramikken og ikke på avokadotoasten.

Brunsjbølge på vei?

Det er topp at Pipa slår også et slag for brunsjtilbudet i Oslo. Sidecar på Nørrebro fremkalte tårer i øyekroken til Salt ved forrige besøk. Så enkelt, fullendt og godt.

Nå har bergenserne fått Bergen Brunsj. Hovedstaden mangler fortsatt et skikkelig brunsjsted. Miss Sophie opp mot Solli er hakket for snobbete. Grådi på Tøyen har for mye staffasje, med sine potetlompe-tacos og kveiteceviche servert i et ugudelig treigt tempo.

En skulle tro at et sted med enkle og velkjente brunsjretter av gode råvarer ville blitt big business.

Blings med hummus og avokado var god, men i overkant kremete.

Blings med hummus og avokado var god, men i overkant kremete.

Pipa forsøker, men når ikke helt opp. De har mye av kvalitetene fra den københavnske brunsjscenen – freshe råvarer, industrielt interiør og kaffe av skyhøy kvalitet. Menyen er likevel for ensporet. Og det uanstrengte som preger danskenes brunsjsteder mangler.

Lunsjen på Pipa er absolutt god og sunn. Og ikke minst effektiv og rimelig – lunsjrett, bakst, kaffe og drikke til to kom på 462 kr.

– Men jeg ville heller kommet hit på kveldstid og delt noen friske vinflasker og småretter, sa Pepper.

Pipa har også noen bord til uteservering.

Pipa har også noen bord til uteservering.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.