Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Traust på Briskeby

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Høyt under taket og tungt med betong på Bølgen & Moi Briskeby.

Høyt under taket og tungt med betong på Bølgen & Moi Briskeby.

Bølgen & Moi på Briskeby var det heteste av det hete. Nå er det mest traust.

Bølgen og Moi Briskeby er et av få steder som serverer lunsj til hverdags på Frogner.

Servitøren var raskt på plass med menyer og drikke i de høyloftede betonglokalene som var noe av det stiligste da stedet åpnet like etter årtusenskiftet.
Lokalet har tålt tidens tann, men det føles litt som tiden har stått stille i den gamle transformatorstasjonen.

Fakta: Bølgen & Moi Briskeby

Løvenskiolds gate 26, Oslo

Telefon: 24 11 53 53

bolgenogmoi.no

Meny: ★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★

Service/Effektivitet: ★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 20

Traust på Briskeby

Spesielt trendy er heller ikke menyen, som fortsatt kaller bestselger-burgeren sin opp etter fotograf Dag Thorenfeldt – den kuleste fotografen i 1990-talls-Oslo, nå småbruker på Hvaler med et langt mer stillferdig fotografvirke.

Greit nok

Pepper ba om Caesarsalat, mens Salt var ekstra sulten og syntes det var en god idé med to-i-ett-retten 50/50, med en skål jordskokksuppe koblet med en chèvresalat – og høynet med en porsjon trøffelfries ved siden.

– Vil dere ha alt samtidig? spurte servitøren, og selv om vi ikke hadde tenkt på pommes friten som en forrett, lot vi dem komme først.

Deretter ble vi stort sett overlatt til oss selv, og det tok overraskende lang tid før resten av maten kom til tross for få andre gjester.

To retter i ett: Jordskokksuppe og chèvresalat.  

To retter i ett: Jordskokksuppe og chèvresalat.  

– Jeg synes suppen er helt grei, men kunne smakt mer, sa Salt.

Det samme mente Pepper om Caesarsalaten, som hadde tålt mer skarphet i dressingen for å være spennende. Men det nybakte focacciabrødet i en kurv var deilig, og chèvresalaten velsmakende og raus.

Så snart maten var servert, så vi lite til servitøren, men det lyktes tilslutt å bestille kaffe og te.

Dyrt

– Det verste jeg vet er å få en kopp varmt vann med en tepose ved siden av, det blir ikke god te av det.

Lunsjen tok godt over en time, og en nøktern lunsj for to uten andre utskeielser enn en ekstra pommes frites, kom på 694 kroner.

– Jeg synes det er drøyt med 89 kroner for en porsjon pommes frites, trøffel eller ei, sa Salt.

Vi kommer nok tilbake i mangel av andre lunsjsteder i strøket, men det er få grunner til å reise langveisfra for å spise lunsj her. Kvaliteten på maten er grei, men totalopplevelsen føles litt akterutseilt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.