– Det er jo masse folk her. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli en suksess med matkjeller på Steen og Strøm, men se her! sa Pepper.
Folk vrimlet forbi og i sushidisk, pizzarestaurant, tacobod og thai-fristelser. Vi landet på Eat Thai og sørget for å holde av bordplass før vi gikk i disken og bestilte. I motsetning til kjelleren på Paleet, er Steen og Strøms matkjeller en mer tradisjonell «food court» med bestilling ved disken, men med mer sofistikert mat enn det typiske kjøpesentermattilbudet.
Fakta: Eat Thai
Steen & Strøm Magasin
Kongens gate 23, Oslo
Telefon: 40 00 16 86
Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★
Service/effektivitet: ★★★★
Miljø: ★★★★
Pris: ★★★★★
22 poeng
Luksus-lillebror
Eat Thai er de eksklusive restaurantene Sawan og Nomads fast-food-lillebror og menyen er thai med en twist: Vårruller er ikke bare fylt med kylling og scampi, men også «thai-chorizo» og gulrot-papaya-salaten «som tam» får en ny ingrediens med grønne epler.
Regningen er også unnagjort før gjestene setter seg: To retter til hver og mineralvann kom på rimelige 555 kroner.
Med et metallskilt i hånden satte vi oss for å vente på maten. Den kom i rasende fart, og var frisk og innbydende. Fyllet i vårrullen var i motsetning til vanlige vårruller fast som en pølse i konsistensen, men utsiden var sprø og flaket og smaken god. Biff satay var også mør og saftig, med en litt sur, fremmedartet undertone i smaken.
Bestill i disken og se folk gå forbi – Eat Thai er high-end fast food.
Hovedrettene var enda mer vellykket. Pad thai er tilsynelatende vanskelig å få godt til utenfor Thailand.
Eat Thais pad thai holder mål og smaker godt.
Pad thai smakte deilig
– Dette er den minst skuffende pad thaien jeg har spist på lenge, sa Salt, som gang på gang det siste året har fått servert den klassiske nudelretten med egg, reker og peanøtter i versjoner som nærmest har vært en hån mot originalen. Her spilte klebrige nudler fint sammen med sprøstekte tofuterninger, kylling, vårløk og cashewnøtter. Den nesten røykte gatematsmaken vart ikke helt til stede, men ingen forstyrrende elementer trakk ned. Som tam, en frisk og spicy salat med store, såvidt stekte scampi, var også vellykket, inkludert de tynne skivene av grønt eple, som fungerte godt sammen med mer tradisjonell gulrot og papaya.
Store porsjoner
Porsjonene var store og pent servert, og vi var begge mette og fornøyde da vi så på klokken. Etter 35 minutter var vi klare til å forlate bordet hvis vi ønsket, men ble sittende og se litt på folkene som rekte rundt i kjelleren.
– Jeg går gjerne hit igjen, sa Pepper. – Fint sted å spise noe mens man er på vei et eller annet sted, eller har litt tid alene før man skal møte noen.
Eat Thai er langt fra en formell restaurantopplevelse, men et effektivt stoppested som serverer bedre thaimat enn vi har fått til lunsj på en god stund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.