Lys lilla og nyplantede syriner blomster utenfor det nøytrale lokalet i Essendropsgate på Majorstuen. Mens ljomen av byggearbeider lydforurenser utenfor, er det glemt i det man stiger inn glassdørene på nyåpnede À L’aise.
Her er alt dust, beige, behagelig og mykt. Fra den varme velkomsten til de myke brune teppene på gulvet som gir følelsen av å gå på luft. Til de tunge og fotside dukene til jazzen som siger ut fra høgtalerne.
- Dette er balsam for sjelen på en sliten og lett stresset hverdag, sier Pepper og synker ned i den mye stolen med solide armlen og setter telefonen på lydløs.
Fakta: À L’aise
Essendropsgate 6, Oslo
Telefon: 21 05 57 00
Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★★★
Pris: ★★★★★★
Totalt: 27
En miniferie i lunsjen
Hummerkorall
Vann, drikke akkopagnert med varmt og nybakt kuvertbrød ankommer bordet innen få minutter sammen med mykt smør og et spørsmål om hvor lang tid vi ønsker å bruke på lunsjen.
- Det var veldig smart å spørre om, kommenterte Salt.
Så slipper vi å sitte å være nervøse for at det tar for lang tid midt i arbeidsdagen.
På À L’aise kan man velge mellom en to eller tre-retters lunsj. Men Salt og Pepper var ikke i tvil og valgte alle tre. Og etter appetittvekker kom forretten. En perfekt varmebehandlet torsk med årets ferskeste grønne asparges fra Provence sammen med dill og romanesco. Det hele servert med «sauce apart» coralinsaus. Som er en hummersaus smaksatt med korallen i hummeren. Den hadde et perfekt hummerpreg uten å være for kraftig og innkokt.
Repetisjon
Hovedretten gav også vårfornemmelser med et stykke mør kalvefilet servert med en sjysaus av madeira, morkler og knasende ferske hvite asparges som var perfekt varmebehandlede. Også her hadde kokken lagt til noen biter av de grønne. Og skal man pirke litt, så føles det noe gjentagende med samme grønnsak på to retter etter hverandre, selv om den var aldri så god.
- Denne retten burde man ha et glass rød burgunder til, sa Pepper.
Men À L’aise har en rekke gode alkoholfrie alternativ til alle som skal tilbake på jobb etter lunsj.
Måltidets søte avslutning var en delikat og frisk sitronterte med karamellisert hvit sjokolade og margens smaksatt med bergamot og akkopagnert med honningis. En perfekt avslutning på en lunsj man sent glemmer.
Her er det ikke bare maten til kjøkkensjef og medeier Ulrik Jepsen som imponerer, men også en sømløs, ikke for stiv med behagelig service.
- I tillegg er stedet befriende fritt for brent purre og selvhøytidelige hipstere, sa Salt i det et utvalg av franske petit fours ankom bordet i følge med kaffen.
Miniweekend
À L’aise er det perfekte sted for å ta med kjæresten på date, uten at man trenger å tenke på barnevakt. Det er stedet for proffe forretningslunsjer og det er stedet for å unne seg det lille ekstra i en travel hverdag.
- Dette er en lunsj du tidligere måtte dra ut av landet for å oppleve, det er en sann glede at dette nå er mulig å gjøre i Oslo, sukket Pepper.
À L’aise betyr «komfortabel», og det er akkurat det en lunsj på À L’aise er. En oppvisning av velbehag, både for gane og sinn.
Tre-retters lunsj for to med to flasker fransk rabarbrajuice, vann og kaffe kom på 1378 kroner. Noe som føles ganske rimelig for en lunsj som føles som en miniweekend i Paris.
For lunsj på À L’aise må man ringe for bestilling.