Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Maaemo-sjef er kåret til årets beste unge kokk

Tekst
Esben Holmboe Bang, som allerede har fått tre Michelin-stjerner for Maaemo, er kåret til verdens beste unge kokk. Foto:

Esben Holmboe Bang, som allerede har fått tre Michelin-stjerner for Maaemo, er kåret til verdens beste unge kokk. Foto:

Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef på Maaemo i Oslo, ble igår kåret til verdens beste unge kokk.

Kåringen foregikk i regi av luksusreisemagasinet Elite Traveller. Hvert år publiserer magasinet en liste over hvilke 100 restauranter deres lesere synes er verdens beste. Leserne stemmer også på hvem de synes er de beste kokkene, og i år var Esben Holmboe Bang vinneren.

Maaemo i godt selskap

– Det er veldig kult, da, å bli årets unge kokk, sier Holmboe Bang (33). Han nådde til topps i kåringen hvor Curtis Duffy (41) fra Grace i Chicago og Mauro Colagreco (39) fra Mirazur i Menton fikk henholdsvis andre og tredje plass.

– Det er fine navn og veldig gøy å være i samme selskap som dem, sier Holmboe Bang.

I løpet av fem år som kjøkkensjef på Maaemo har han rendyrket sin egen versjon av det nordiske kjøkkenet, med utelukkende økologiske råvarer. I februar i år ble han også ble første norske kjøkkensjef noensinne med tre stjerner i Michelin-guiden.

Oslo på kartet

Holmboe Bang sier den nye prisen viser at Oslo har fått en plass på det kulinariske verdenskartet.

- Og det er kjempegøy for alle som jobber her at de får en utmerkelse, sier han.

Å feire har Holmboe Bang og kollegene ikke tatt seg tid til.

- Nei. Vi holder på, vi har en rett som vi jobber på akkurat nå og vi fikk vite det [om prisen] litt sent, sier han.

Maaemo: Three stars! Esben Holmboe-Bang til venstre for Michelin-mannen under utdelingen av Michelin-stjerner tidligere i år. Foto: Nikolai Linares/NTB

Maaemo: Three stars! Esben Holmboe-Bang til venstre for Michelin-mannen under utdelingen av Michelin-stjerner tidligere i år. Foto: Nikolai Linares/NTB

Dette gjorde kokken på Fäviken mens de andre mottok stjerner i København

Slik utvikler det nordiske kjøkkenet seg

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.