Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Slik lager du majones uten egg

Tekst
Guro Rognså ved Gastronomisk Institutt gir deg oppskrift på hvordan du lager majones for allergikere.  Foto: Sigurd Fandango

Guro Rognså ved Gastronomisk Institutt gir deg oppskrift på hvordan du lager majones for allergikere. Foto: Sigurd Fandango

Majones for matallergikere.

Man må knuse noen egg for å bli doktor. Guro Helgesdotter Rognså har laget smørsaus i flere år for å finne ut hvordan kjemiske prosesser påvirker hvordan vi lager mat. Nylig disputerte hun med en doktorgradsavhandling om emulsjonssauser ved Københavns Universitet.

Til daglig holder hun til på Gastronomisk Institutt i Stavanger, der hun har jobbet tett med kokkene.

Her viser hun hvordan man lett kan lage majones uten egg.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvis du ikke er matallergiker finner du oppskrift for majones her: Slik lager du perfekt majones

Se også: Slik lager du perfekt Hollandaise og Bernaise

Les hele artikkelen om Dr Saus, Guro Helgesdotter Rognså: Slik lager du perfekte sauser