Å være i karantene kan være strevsomt – men også åpne muligheter. En ting som passer ypperlig å lage når du må jobbe hjemme, er nemlig surdeigsbrød.
Før du begynner å bake trenger du en starter, som inneholder levende melkesyrebakteriekultur, og tar fem dager å lage. Har du først fått til den, kan du «mate» den så den lever videre, og bruke deler av den neste gang du baker.
– Starteren er helt avgjørende. Å lære den å kjenne er noe av det aller viktigste, sier Martin Fjeld på håndverksbakeriet Ille brød.
– Når du har knekt kodene og skjønt hvordan og hvor ofte du bør mate den, hva du skal mate den med, og når du skal bruke den, da har du et veldig godt grunnlag for å bake.
Slik lager du din egen surdeigsstarter:
Med en surdeigsstarter hever brødet uten gjær:
Lær teknikken for å bake spenstige brød uten form:
Lær å bake klassiske, «firkantede» surdeigsbrød:
Spirer gir ekstra smak og grovere brød:
Bruk frokostens grøtrester i brødet:
Surdeigsskolen No. 6 – Ha grøt i brødet(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.