Det føltes kanskje naturlig for Magnus Nilsson, michelinkokken og mannen bak den avsidesliggende og prisbelønte restauranten Fäviken i Jämtland, å starte et sideprosjekt ved å åpne en pølsekiosk i Åre sentrum. For det ble ikke en hvilken som helst pølsebod, må vite. Ved å bruke råvarene fra Undersåkers Charkuteriefabrik, et slakteri Nilsson også har sine forgreninger i, begynte både lokalbefolkningen, ski- og fotturister å snakke varmt om pølsene de fikk i den knøttlille kiosken midt i Åre sentrum.
I begynnelsen måtte de kjøttsultne stå utenfor og fryse mens de smakte på herlighetene, men nå, et drøyt år senere, er det mulig å gå inn en sidedør og entre en trang kjeller og nyte måltidet der.
Men altså; hjertet i pølseproduksjonen skjer i Undersåker, en knøttliten fabrikk 15 kilometer unna Åre sentrum. Der lages alle pølsene, pluss litt til: cognacsmedwurst, rundrøkt skinke, leverpostei, hvitmuggelsalami og Karlssons blodpudding, foruten brackkorv og isterband, der de to sistnevnte fortæres mest i den lille kiosken i Åre. Alt kjøtt er lokalt slaktet.
Kiosken har også sin tvillingsøster i Stockholm, nærmere bestemt Korvkiosk i Teatern i Ringen kjøpesenter, der nærmeste t-banestopp er Skanstull på Södermalm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.