Med sin florale duft av kirsebærblomst og fersk steinfrukt, iblandet rose og mandel har Chiara Boschis forfinede tolkning av druen dolcetto gitt en av de aller beste pasta- og pizzavinene på markedet. Og det med raffinerte 12,5 prosent alkohol fra midt i hjertet av Barolo.
Eiendommen E. Pira ble grunnlagt på begynnelsen av 1900-tallet av Sebastiano Pira. Den ligger midt i landsbyen Barolo, under vinmarken Via Nuova, som markerer den gamle veien til Monforte d’Alba. Eiendommen var opprinnelig på 2,5 hektar med vinmark, som sønnen Enrico overtok og videreførte frem til 1979. Da Enrico døde året etter ble den lille vingården kjøpt opp av familien Boschis, som var nære venner av Pira. Boschis driver også̊ Borgogno, som ligger et steinkast unna i landsbyen Barolo.
I 1990 overtok datteren i familien E. Pira, Chiara Boschis, eiendommen. I 2009 utvidet hun den med fire hektar i Monforte d’Alba. Eiendommen omfatter plotter i vinmarkene Mosconi og Conterni, i tillegg til en plott i Gabutti i Serralunga.
Hennes feminine stil gjenspeiles i alle vinene, som er elegante til fingerspissene. Kombinert med en finjustert nerve og pent integrert eik, er de noen av Barolos skjulte skatter, uansett hvilke vin hun lager.
Navn: E. Pira di Chiara Boschis Dolcetto d'Alba 2023
Produsent: E. Pira & Figli , Piemonte , Italia
Pris: 329,90 Varenummer: 17442201 Midlertidig utsolgt, Importør: Moestue Grape Selections AS
Dufter av mandel og ferske kirsebær. Steinete og fersk sursøt delikat frukt på smak med lette raffinert tanniner og en klassisk kjernefrukt. MB
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.