Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Hvitvin som utkonkurrerer de fleste på pris mot kvalitet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Til rett over 200 kroner så skal man lete godt etter et bedre mineralsk og tørt hvitvinskjøp.

Portugal bidrar stadig med flere og flere kjølige, alkoholmoderate og mineralske syrefriske hvitviner. En av dem som siden oppstarten i 2013 har seilt opp som et av de aller sikreste hvitvinskjøpene er Pormenor, som er drevet og eid av Pedro Coelho.

Pormenor betyr detaljer på portugisisk, og det er akkurat det Coelho, som leter etter druer fra gamle vinmarker i Douro-dalen, ønsker å oppnå i sine viner.

Hans branco er laget på en blanding av druene malvasia, rabigato og larinho og innehar bare 12,5 prosent alkohol, noe som er moderat med tanke på Douros varme klima. Man stort sett doble prisen, som her ligger på rett over 200 kroner, for å få samme kvalitet i andre mer kjente mineralske vinregioner.

88

Navn: Pormenor Branco 2023

Produsent: Pormenor Vinhos , Douro e Porto , Portugal

Pris: 209,90 Varenummer: 15074101 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Volatil AS

Frisk aromatisk med preg av modne epler, hvit fersken, sitrus og knust stein. Delikat og saftig frukt på smak med energisk syrlighet og flott mineralitet. Lang, salt og delikat ettersmak. EN

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.