Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Riesling magnum fra en av verdens eldste vinprodusenter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Perfekt følge til spicy og røkt mat.

Karthäuserhof regnes som den åttende eldste vingården i verden, da den ble til i 1335, da munkene i Karteuserordenen fikk eiendommen i gave av Prins Balduin av Luxembourg. Her var de i over 500 år, frem til etter den franske revolusjon, da eiendommen ble overdratt til den franske stat og etter en stund solgt til general Valentin Leonardy i den franske hæren.

Eiendommen vært i samme familie siden den gang, og i dag drives den av Albert Behler som er syvende generasjon. Som sammen med den renommerte vinmakeren Mathieu Kauffmann har skapt vinene Bruno i årgang 2019 til ære for han som startet Karteuserordenen, St. Bruno av Cologne.

Med en restsødme på 28 gram sukker er denne rieslingen perfekt til all spicy og røkt saltet mat. Og nå har den også kommet i magnum!

88

Navn: Karthäuserhof Bruno Riesling Kabinett Feinherb 2023

Produsent: Karthäuserhof , Mosel , Tyskland

Pris: 459,90 Varenummer: 17379105 Midlertidig utsolgt, Importør: Fondberg AS

Dufter av hylleblomst, ferske grønne epler og blomster. Ren og delikat frukt på smak med en frisk syre og en balansert sødme. Pen lengde. MB

88

Navn: Karthäuserhof Bruno Kabinett Feinherb 2021

Produsent: Karthäuserhof , Mosel , Tyskland

Pris: 459,90 Varenummer: 17379105 Midlertidig utsolgt, Importør: Fondberg AS

Dufter av hyll, ferske grønne epler og blomster. Pur og ren delikat frukt på smak med en frisk syre og en balansert delikat lett sødme. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.