En klassisk bordeauxblend finnes i nesten alle vinproduserende land. Bestående av druer som Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, petit verdot og carmenère har dette vært en suksessoppskrift på rødvin, særlig siden bordeauxboomen på 1980- og 90-tallet. Stort sett er det ingen som kan måle seg med Bordeauxs lavmælte og delikate, klassiske og raffinerte frukt. Bortsett fra San Leonardo fra Trentino i Nord-Italia.
San Leonardo var opprinnelig et gammelt kloster, 1724 var første gang eiendommen solgte vin. Familie til Marchese Anselmo Guerreri Gonzago kjøpte stedet i 1770, som i dag er eier sammen med faren Carlo.
I 2005 ble familiens andre vin, Terre di San Leonardo, skapt – basert på druer fra unge stokker og vin som ikke er god nok til hovedvinen.
Navn: Terre di San Leonardo 2020
Produsent: Ten. San Leonardo , Trentino-Alto Adige , Italia
Pris: 269,90 Varenummer: 5264201 Bestillingsutvalget, Importør: House of Wine AS
Tett duft av nøtter, ferske kirsebær, fiken, lær, blomster og krydder. Saftig, delikat, lett sødmefull frukt på smak med frisk syre og krydret ettersmak. Balanserte tanniner. MB
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.