Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Superdelikat tysk pinot slippes på Polet 2. oktober

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Tomislav Markovic lager Tysklands mest delikate pinot noir.

Men med bare en totalproduksjon på rundt 6000 flasker i året, er det ekstremt få flasker kroatiskfødte Markovic tryller frem fra Baden, beliggende sør i Tyskland. Tomislav Markovic begynte ikke som vinprodusent før i 2015, og han dedikerer fortsatt ikke hele tiden sin til vinproduksjonen, da han er lærer på si. Vel å merke lærer i biodynamisk og økologisk druedyrking.

Onsdag 2. oktober lanseres flere av hans viner i Vinmonopolets tilleggsutvalg, inkludert hele 540 flasker av hans Windspiel pinot noir, som utgjør en betydelig del av den totale produksjonen på kun 1800 flasker. En superdelikat og raffinert pinot med 12 prosent alkohol, som virkelig gir valuta for pengene.

For å bestille viner i tilleggsutvalget må du ringe kundesenteret eller gå innom ditt lokale utsalg, ettersom de ikke vises i nettbutikken før de eventuelt er på lager i en butikk.

90

Navn: Markovic Windspiel Spätburgunder 2022

Produsent: Tomislav Markovic , Baden , Tyskland

Pris: 339,90 Varenummer: 12221301 Midlertidig utsolgt, Importør: Blend Wines AS

1800 flasker laget, 540 flasker til Norge. Nydelig flora duft med hint av roser, urter, villbringebær og villpepper. Saftig og delikat fersk frukt med lette tanniner. Fersk og raffibert lang utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.