Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Unik britisk hvitvin av røde druer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

– Denne syns jeg dere skal teste.

Og druen pinot noir er muligens den eneste druen som både kan lage hvitvin, musserende, rødvin og dessertvin.

Denne fra Julie Bretland og Mark Collins som startet Artelium etter at de giftet seg i 2013 da de ikke fant de vinene de ønsket.

I dag er deres 18 hektar store eiendom i Sussex plantet med åtte hektar med vinmark bestående av druene chardonnay, pinot noir, pinot meunier og pinot gris. Samt et smakerom og galleri som til stadighet har nye utstillinger. Navnet Artelium ble til på grunn av parets andre lidenskap; kunst.

Deres white pinot er et strålende eksempel på hva England og ikke minst druen pinot noir klarer å skape på hvitvinsfronten.

90

Navn: Artelium White pinot 2022

Produsent: Artelium , Øvrige , England

Pris: 399,90 Varenummer: 17190201 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Red & White AS

Laget av 66 prosent pinot noir og 34 prosent pinot meunier. Dufter av roser, blomster, ferske grønne epler og flint. Bløt og fersk syrefrisk sødmefull frukt på smak med en mineralsk og lang tørr utgang. Nydelig konsentrasjon og lengde. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.