Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Mineralsk og salt amerikansk chardonnay

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Rajat Parr, restauratøren og sommelieren som står bak vingårdene Sandhi Wines og Domaine de la Côte i Santa Barbara, samt Evening Land i Oregon, ble født i Calcutta – langt unna vinens verden. I dag er han en av de mest kjente vinmakerne på den amerikanske vestkysten.

Interessen for vin fikk Parr fra onkelen som bodde i London, men karrieren startet som lærling hos den verdensberømte sommelieren Larry Stone på Rubicon i San Francisco.

Som sommelier på en av USAs mest fasjonable restauranter hadde Parr et stort ønske om en dag å lage sin egen syrah. 12 kilometer fra Stillehavskysten er det både kjølig og mye vind, samt et unikt jordsmonn med mye kalk, som er med på å gjøre vinene delikate og mineralske.

Der er Parr i dag mer kjent for sin chardonnay og pinot noir, enn syrah. Nå er hans fantastiske, salte og mineralske chardonnay fra Santa Rita Hills, her i den strålende årgangen 2021.

91

Navn: Sandhi Sta Rita Hills Chardonnay 2021

Produsent: Sandhi , California , USA

Pris: 479,90 Varenummer: 10634601 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: LaMarc Wines AS

En anelse reduktiv på duft med preg av knust stein, glassepler, hvite blomster og tre. Konsentrert og saftig gul frukt på smak med god fylde og intensitet. Kjøttfull og mineralsk avslutning med et hint av yoghurt i ettersmaken. EN

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.