Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Moden chablis i magnum

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Syv år gammel chablis i stort format til høstens skalldyr.

Et av verdens beste kooperativ er det kalt, La Chablisienne. Det ble etablert for nøyaktig 101 år siden, og 250 druedyrkerer leverer nå til det som er Chablis' største produsent. Med 1250 hektar vinmark produserer de 25 prosent av kommunens totale produksjon. Det er derfor nesten utrolig at de alltid klarer å lage erketypisk kvalitetsvin, enten det er en enkel kommunevin eller en grand cru.

Enda bedre blir en godt laget chablis med litt alder. Det er ikke så ofte å oppdrive på Polet. Nå finnes La Chablisiennes chablis i magnumflasker fra den kjølige og klassiske 2017-årgangen. Og det til under 600 kroner.

88

Navn: La Chablisienne Chablis La Pierrelée 2017

Produsent: La Chablisienne , Burgund , Frankrike

Pris: 589,90 Varenummer: 15336105 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Fondberg AS

Dufter av salt stein, sjø og epler. Begynnende moden mineralsk og steinete frukt på smak med en frisk syre og en lang tørr utgang. Mye vin for pengene. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.