Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Uvirkelig billig tysk riesling

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Underpriset kabinett fra noen av Tysklands beste vinmarker.

Dette er en utrolig vin til en nærmest uvirkelig lav pris. Det er den første biodynamisk sertifiserte kabinetten i VDP noensinne og den er laget av deklassifiserte druer fra GG-markene Hipping og Olberg i berømte Roter Hang i Rheinhessen. Kjent for sitt røde jordsmonn. Det er nok den adressen som også forklarer den fantastiske konsentrasjonen i vinen.

Produsenten Kai Schätzel tok over den 12 hektar store familieeiendommen i 2008. Sakte, men sikkert har han forvandlet det 650 år gamle sovende vineriet til en biodynamisk og ettertraktet miniprodusent i Nierstein. Det har resultert i en lang rekke strålende viner hvor hans kabinett fremstår som det beste kjøpet, prisen tatt i betraktning.

90

Navn: Schätzel Riesling Kabinett 2023

Produsent: Schätzel , Rheinhessen , Tyskland

Pris: 189,90 Varenummer: 12138601 Bestillingsutvalget, Importør: Heritage Wines AS

Innbydende duft av hvite blomster, hvit fersken, lime og knust stein. Saftig og svært delikat frukt på smak med nydelig sødme og syrlig nerve. En saftig, kjøttfull og mineralsk kabinett med vedvarende ettersmak. EN

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.