Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Jeg er litt tom for ord nå

Tekst
Sven Erik Renaa og restauranten Re-Naa i Stavanger ble den første norske restauranten utenfor Oslo med Michelin-stjerne. Foto:Tommy Ellingsen

Sven Erik Renaa og restauranten Re-Naa i Stavanger ble den første norske restauranten utenfor Oslo med Michelin-stjerne. Foto:Tommy Ellingsen

Re-Naa i Stavanger fikk den første norske Michelin-stjernen utenfor Oslo.

Onsdag morgen offentliggjorde Michelin-guiden sin guide for de nordiske landene.

Reaksjonene er mange etter at norske Maaemo ble den første norske restauranten med tre Michelin-stjerner og to nye norske restauranter fikk hver sin stjerne.

Les også: - Noen gråter av glede her, mens vi drikker Champagne

Re-Naa i Stavanger fikk den første norske Michelin-stjernen utenfor Oslo.

- Akkurat nå sitter jeg og slapper av med en øl København, sier Sven-Erik Renaa på telefon til DN.

- Jeg er litt tom for ord nå, men jeg mener det er veldig bra for hele Norge at Michelin-guiden nå reiser utenfor Oslo, og selvsagt bra for Oslo som fikk tre stjerner til Maaemo.

INTIMT. Re-Naa har bare plass til 22 gjester om gangen som får maten servert av kokkene. <font color=

INTIMT. Re-Naa har bare plass til 22 gjester om gangen som får maten servert av kokkene. <font color="#6d6e70">Foto: Tommy Ellingsen</font>

Ifølge ham er dette en viktig anerkjennelse for hele staben.

- Det er ikke like lett å fylle opp denne type restauranter i andre byer som det er i  Oslo. Å ha den eneste, og første stjernen utenfor Oslo i Norge, er stort. Dette er også et bevis på at restauranter i Bergen, Trondheim og Tromsø kan få det til. Det er bare å jobbe på, sier Renaa.

Les SMAKs anmeldelse av Re-Naa her

- Helt vanvittig

- Dette er helt vanvittig, sier Torill Renaa på telefon fra Stavanger.

Sammen med ektemannen Sven-Erik Renaa driver hun Re-Naa.

I bakgrunnen høres jubelbrøl og høylytte gratulasjoner.

- Dette er en helt fantastisk dag og nå skal vi feire med å jobbe. Det kommer til å bli en fantastisk kveld å være gjest på Re-Naa og i Matbaren, sier Torill Renaa.

Hun håper dagens utmerkelse vil virke positivt inn på Stavanger-regionen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om årets Michelin-guide:

- Klart det kommer et forventningspress med tre stjerner

Her er årets nordiske stjernerestauranter

Maaemo i Oslo får tre Michelin-stjerner