Onsdag kom nyheten om at Maaemo i Oslo blir en av to første restauranter i Norden som får tre Michelin-stjerner.
- Vi er veldig rørte og stolte over det som har skjedd, sier kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på telefon fra København.
- Når fikk du vite at dere skulle få tre stjerner i Michelin-guiden?
- Jeg fikk en telefon fra Michael Ellis i går kveld, sier Holmboe Bang.
- Hvordan skal dere feire dette nå?
- Jeg vet ikke enda, nå prøver jeg å få kontroll over situasjonen. Det er litt utfordrende nå som jeg er i Danmark og hele resten av teamet er i Oslo, men Maemo er åpent som vanlig i kveld, og jeg er hjemme igjen senest i morgen, sier den første kjøkkensjefen i Skandinavia som har mottatt tre stjerner i Michelin-guiden.
Forventningspress
Benjamin Ausland, hovmester på Maaemo, er svært fornøyd med utmerkelsen.
- Vi fikk en telefon i går kveld klokken 18 under service, fra Michelin, om en invitasjon til pressekonferansen i dag i København. Da begynte spekulasjonene med en gang selvfølgelig, sier den glade hovmesteren.
Ausland er den eneste norskle ansatte ved restauranten.
- Vi kommer til å kjøre service som normalt i kveld, vi har jo gjester i kveld, så får vi feire når Esben kommer tilbake og gjestene har dratt, sier han til DN.
Les DN Smaks anmeldelse av Maaemo
Han tviler ikke på at forventningene til Maaemo vil bli store nå som restauranten har fått tre stjerner.
- Klart det kommer et forventningspress med tre stjerner, og vi kommer til å fortsette med den gode jobben vi har gjort frem til nå, sier Ausland.
Se flere reaksjoner på den nordiske Michelin-guiden:
- Dette var jo helt crazy og vanvittig kult
- Gråter mens vi drikker champagne
Også danske Geranium fikk tre stjerner i årets guide.
- Dette er helt sykt, det er en syk følelse. Klart vi håpte på tre stjerner, men vi trodde ikke helt, sier chef de partie ved Geranium Anders Erlandsson.
Han forteller at de ikke visste at sjef og eier Rasmus Kofoed var på Michelin-pressekonferansen, og at de ansatte derfor synes det var litt rart at han ikke var tilstede under frokosten de hadde på restauranten onsdag morgen.
- Noen gråter av glede her, mens vi drikker Champagne, forteller kokken som tidligere har jobbet på Cru Vin & Kjøkken i Oslo.
To nye norske
To nye norske restauranter fikk hver sin Michelin-stjerne i guiden som ble presentert onsdag.
Kontrast på Vulkan i Oslo, som det på forhånd har vært spekulert i om kom til å få en stjerne, var en av dem.
Den andre var Stavanger-restauranten Re-Naa. Det er første gang en norsk restaurant utenfor Oslo får Michelin-stjerne.
Se oversikten over alle restaurantene som er med i den nordiske Michelin-guiden:
Her er årets nordiske stjernerestauranter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.