For mange er det tradisjon på linje korpsmusikk, sekkeløp og borgertog. Men starter du 17.mai med et glass champagne - eller andre kalde bobler før man trer ut i nasjonaldyrkelsens virvar – forplikter det også å legge en tanke bak hva som serveres sammen med boblene. Det er langt fra alt som passer, men holder du deg til det som kommer fra havet, burde du være på trygg grunn.
Vi har plukket ut noen gode oppskrifter med sjømat som passer perfekt til en flaske god musserende vin, og som ikke minst er en forfriskende og samtidig mettende start på en lang dag i feiringens tjeneste.
Men ikke glem at dagen er lang. To glass er sikkert nok.
Her er noen av landets fremste kokker sine oppskrifter til en vellykket champagnefrokost.
En perfekt liten snack til champagnen:
Blinis - små pannekaker med rogn
Reker og champagne i to varianter:
Ørjan Johannessens rekesalat med løyrom og pepperrot
Laks og champagne i tre varianter:
Råmarinert laks med egg og hovmestervinaigrette
Sandwich med gravlaks og rugbrød
Her kommer to retter med syltet fisk. På grunn av syren i begge disse fiskerettene, lønner det seg å velge en ikke alt for tørr champagne, eller annen musserende vin.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Makrell og champagne:
Syltet makrell med sitrongress og ingefær
Sild og champagne:
Syltet sild med vårgrønnsaker, pepperrotkrem og rugbrød
Hvis du har lyst på godt brød til frokosten i morgen og bakeren har stengt? Gå inn på oppskriftdatabasen og søk på brød da vel.
Les mer om mat og vin på smak.no
Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.