Rispilaff med kylling og blomkål
- 1.00 ss Olje
- 1.00 stk Finhakket løk
- 0.75 ts Hele spisskumminfrø
- 0.75 ts Hele korianderfrø
- 0.75 ts Tørket timian
- 225.00 g Basmatiris
- 2.00 stk Kyllinglår
- 1.00 stk Lite blomkålhode
- 500.00 ml Kyllingkraft eller -buljong
- Salt og pepper
- 1.00 ss Ristede pistasjnøtter
- 2.00 ss Ristede cashewnøtter
- 2.00 ss Fersk koriander, hakket
- 2.00 ss Fersk persille, hakket
- 3.00 ss Granateplefrø
Ben ut kyllinglåret, fjern skinnet og skjær kjøttet i strimler eller biter. (Bruk eventuelt allerede oppskåret kyllingkjøtt, men unngå bryst da det raskt blir tørt og trått. Retten kan også lages med restekjøtt av andre dyr – da tilsettes det først til risen i de fem siste minuttene av koketiden. )
Skjær blomkålen i små buketter, ca. 3 cm store.
Varm oljen i pannen og stek løken på middels til lav varme i ca. fem minutter i en dyp panne eller vid gryte. Rør jevnlig så den ikke brenner seg.
Ha i de tørkede krydderne og stek videre i ytterligere fem minutter til løken er blank og myk.
Legg kyllingen i og fres den litt rundt før du har i risen og gjør det samme med den så riskornene dekkes av olje.
Legg i blomkålbukettene og hell over kyllingkraften.
La det hele koke opp. Sett så på lokket og skru varmen ned på et minimum.
La retten koke i ca. 20 minutter til både risen og blomkålen er møre og nesten all væsken er absorbert.
Smak til med salt og pepper og rør forsiktig inn mesteparten av nøttene og de friske urtene.
Dryss resten over den ferdige retten og servér.