Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Alt i én gryte

Portugisiske skjell med koriander

Oppskrift på portugisiske hjerteskjell med koriander

Oppskrift på portugisiske hjerteskjell med koriander

-
+

Skjell med koriander og hvitvin

  • 1.00 kg Vongole eller hjerteskjell
  • 2.50 dl Tørr hvitvin, helst vinho verde
  • 3.00 ss Smør
  • 2.00 ss Olivenolje
  • 2.00 stk Fedd hvitløk, finhakket
  • 1.00 ts Revet sitronskall
  • 0.50 dl Hakket koriander, pluss mer til garnityr

Som forrett rekker denne retten til fire personer.

Skyll skjellene og plukk gjennom dem. Kast de som eventuelt ikke lukker seg.

Smelt smør og olje i en dyp panne eller vid gryte på middels til høy varme.

Ha i vin, hvitløk og sitronskall og stek i ca. 1 minutt.

Legg skjell og koriander i pannen.

Rør forsiktig, men raskt sammen, skru opp varmen og sett på lokket.

Damp på høy varme i ca. fem minutter til skjellene har åpnet seg. Rist litt på pannen innimellom.

Dryss mer koriander over de ferdige skjellene og server. Kast skjell som ikke har åpnet seg.