Onigiri handler om å like ris, rett og slett. Risballene er et eksempel på mat som både har en enkelt, praktisk historie – gatemat, rett og slett – og stor symbolsk betydning. Risballene kan fylles med alt mulig rart. Ettersom saltet laks ikke er uvanlig, bruk gjerne en blanding av fersk laks og røkelaks. Lag gjerne flere ulike varianter.
Nori er den ristede tangen som man bruker til sushi. Her brukes det både for å sette smak, og for å gjøre det enklere å spise.
Nok til fire-seks risballer.
Slik gjør du
Kok risen etter angivelsene på pakken. (Men ikke tilsett riseddik og sukker, slik man gjør når man skal lage sushi.)
La risen avkjøles litt.
Imens, bland røyket og fersk laks med plommesyltetøy, soyasaus og ingefær.
Del risen i fire til seks biter. Stikk et hull i midten med tommelen, fyll opp åpningen med fisk og tett igjen.
Server i et halvt blad med nori, og gjerne en liten bit av fyllet oppå.