Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Arktisk sommermat

Grillet biff med kaperssaus

Vilt, vakkert og godt: – Vi er midt i matfatet

-
+

Grillet biff med kaperssaus

  • 600 g entrecôte, deles i biffer på 200–300 g
  • litt olje
  • salt og pepper

Syltet blomkarse-kapers

  • 1 dl hvitvinseddik eller eplecidereddik
  • 2 dl vann
  • 30 g sukker
  • 10 g salt
  • 100 g blomkarsefrø (plukkes når blomkarsen er ferdig blomstret)

Saus

  • 1 dl redusert oksekraft
  • 10 g syltet blomsterkapers eller vanlig kapers
  • 10 g syltet grønn pepper
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Salt og pepre kjøttet, og gni det inn med litt olje. Legg kjøttet på den varme grillen. La ligge til det får en fin og karamellisert skorpe. Snu kjøttet og gjenta.
  • Legg over på indirekte varme og la biffene hvile i fem til syv minutter. Bruk steketermometer om du er usikker på hvor lenge den skal være på grillen, til det viser 58 grader.
  • Kutt biffene i fine skiver, ha på saus med syltet blomkarsekapers og syltet grønn pepper før servering.

Syltet blomkarse-kapers

  • Kok opp ingrediensene, ha i blomsterfrøene som avkjøles i laken. Ha i kapersen i lufttett beholder.

Saus

  • Bland sammen og varm opp alle ingredienser i en liten kjele, smak til med salt og pepper.
  • Hell over kjøttskivene.