Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Arktisk sommermat

Kamskjell på spyd med dipp av pepperrot

Flammende reker, heite krabber og kamskjell på grillspyd

-
+

Kamskjell

  • 8 stk rensede kamskjell, kuttet i 4 og tredd på grillspyd

Dipp

  • 3 dl god eplemost
  • 4 stk finhakkede sjalottløk
  • 4 ss fersk revet pepperrot
  • salt
  • sitron

Kamskjell

  • Vil du ha mer røyksmak, stekes kamskjellene lett på direkte bålflamme.
  • Ønsker du kamskjellene mer grillet, venter du til det er glør før du holder kamskjellene forsiktig inn mot glørne.

Dipp

  • Kok inn eplemosten til én dl. Ha i avskjær fra løken i reduksjonen.
  • Sil og ha i finhakket sjalottløk, varm til løken blir blank. Avkjøl og ha i revet pepperrot etter smak.
  • Smak til med salt og sitron.