Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Arktisk sommermat

Stekt hvit sjokolade- og marengs-is

Noen ganger er det kjærlighet som dyrkes i drivhuset

-
+

Stekt hvit sjokolade- og marengs-is

  • 100 g hvit sjokolade
  • 250 g sukker
  • 150 g eggehvite (fra ca. 5 egg)
  • 375 g kremfløte
  • sommerens bær

Slik gjør du

  • Hakk/bryt opp sjokoladen i mindre biter og legg på et ovnsbrett med bakepapir. Stek i ovnen på 140 grader i cirka ti minutter, til den er gyllen. Sett sjokoladen til avkjøling. Når sjokoladen er hard igjen, hakk den opp i små biter. Oppbevar i fryseren.
  • Kok sukkeret med to ss vann i en liten kjele til 121 grader. Pisk eggehviten litt og spe inn sukkerlaken i en tynn stråle når temperaturen nevnt over er nådd. Pisk til luftig marengs, sett til side for avkjøling.
  • Pisk kremfløten lett – det er viktig at den ikke blir for stiv.
  • Bland hakket sjokolade inn i marengsen, bland inn kremen og frys blandingen.
  • Server isen med sommerens bær eller en bærsaus av for eksempel bringebær.