Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Arktisk sommermat

Trollkrabbe med pepperglace

Flammende reker, heite krabber og kamskjell på grillspyd

-
+

Trollkrabbe

  • 400 g trollkrabbe, kongekrabbe eller klør fra taskekrabbe

Pepperglace

  • 100 g smør
  • 8 stk hvitløksfedd, grovhakket
  • 0.5 dl hvitvin
  • 4 ss ristede svarte pepperkorn, knust i morter
  • 1 ts sukker
  • 1 ts chili
  • 1 ts hvitløkspaste eller chilipaste, eller miks
  • 1 ss østerssaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss black bean saus

Trollkrabbe

  • Klipp/del opp krabbebena til mindre biter, slik at du enkelt kan spise kjøttet fra klørne/bena.

Pepperglace

  • Fres hvitløk blank i smøret, tilsett hvitvin. Kok inn. Tilsett resten.
  • Varm pannen på bålet. Har du rå krabbe, steker du krabben lett først i pannen, og tilsetter glace mot slutten.
  • Har du kokt krabbe, varmer du sausen og legger krabben i sausen og blander godt.