Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Julemat

Cappuccinokjeks

Oppskrift på shortbread med espresso og sjokolade

Oppskrift på shortbread med espresso og sjokolade

-
+

Cappuccinokjeks

  • 340 g Romtemperert, usaltet smør
  • 320 g Siktet melis
  • 1 ts Vaniljekstrakt eller vaniljesukker
  • 1 ts Salt
  • 2 ss Espressopulver
  • 420 g Siktet hvetemel
  • 100 g Mørk sjokolade
  • 100 g Hvit sjokolade

Disse er perfekte til julekaffen.

Slik gjør du:

  • Sikt melisen i kjøkkenmaskinens bakebolle og visp den sammen med smøret. Begynn i sakte fart så du ikke får melis over hele kjøkkenet.
  • Ha i vanilje, salt og espressopulver. Bland godt.
  • Rør inn melet.
  • Rull deigen til en pølse og pakk i plast hvis du skal skjære skiver, eller bare ha den i en bolle hvis du skal lage «kaffebønner». Legg den et kjølig sted i 4-6 timer eller til neste dag.
  • Skjær 0,5-1 cm tykke skiver av pølsen og legg på bakepapir, eller bruk en barneskje til å ta opp klumper av deigen som du former til en kaffebønne. Gi bønnene et snitt med kniv midt på.
  • La deigen stå kaldt i 20-45 minutter så kakene holder bedre på formen under steking.
  • Stek på 160℃ i ca 15 minutter. La kakene avkjøles på bakebrettet.
  • Når kakene er avkjølt, smelt sjokoladene i vannbad og dypp kakene i den smeltede sjokoladen.