Disse er perfekte til julekaffen.
Slik gjør du:
- Sikt melisen i kjøkkenmaskinens bakebolle og visp den sammen med smøret. Begynn i sakte fart så du ikke får melis over hele kjøkkenet.
- Ha i vanilje, salt og espressopulver. Bland godt.
- Rør inn melet.
- Rull deigen til en pølse og pakk i plast hvis du skal skjære skiver, eller bare ha den i en bolle hvis du skal lage «kaffebønner». Legg den et kjølig sted i 4-6 timer eller til neste dag.
- Skjær 0,5-1 cm tykke skiver av pølsen og legg på bakepapir, eller bruk en barneskje til å ta opp klumper av deigen som du former til en kaffebønne. Gi bønnene et snitt med kniv midt på.
- La deigen stå kaldt i 20-45 minutter så kakene holder bedre på formen under steking.
- Stek på 160℃ i ca 15 minutter. La kakene avkjøles på bakebrettet.
- Når kakene er avkjølt, smelt sjokoladene i vannbad og dypp kakene i den smeltede sjokoladen.