Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Baking

Tyske kanelstjerner

Oppskrift på tyske kanelstjerner -

Oppskrift på tyske kanelstjerner - "Zimtsternen"

-
+

Kanelstjerner

  • 3.00 stk Eggehviter
  • 250.00 g Melis, pluss mer til utbaking
  • 1.00 ts Vaniljesukker
  • 1.00 ts Malt kanel
  • 1.00 krm Espresso- eller kaffepulver
  • 375.00 g Hele mandler med skall, malt så fint du klarer

Zimtsterne - kanelstjerner - er en klassisk, tysk julekake som spises både i adventstiden og til jul. I Tyskland og Sveits selges deigen ferdig, og strengt tatt burde det være mulig å blande kanel og en klype espressopulver inn i kransekakemasse, men de er ikke så vanskelige å lage helt fra bunnen av. Bare husk å kjøle ned deigen skikkelig og å dyppe kakeformen i melis før du stikker ut hver kake, så går det greit. Belønningen er søte, seige kaker med sprø overflate og en herlig smak av nøtter og kanel. Glutenfrie er de også.

Slik gjør du

  • Mal mandlene i mandelkvern eller foodprocessor.
  • Pisk eggehvitene stive, og sikt melisen over. Pisk lett sammen til massen er homogen og litt blank.
  • Sett til side 3 ss av eggehvite- og melisblandingen. Dette skal brukes til glasuren senere.
  • Bland kanel, kaffe og vaniljesukker med mandlene, og vend mandelblandingen inn i eggehvitene.
  • Legg deigen i en stor frysepose eller mellom to lag plastfolie og kjevle den ut til den er ca 1 cm tykk.
  • Legg deigen i kjøleskapet i minst to timer.
  • Skru ovnen på 125 grader.
  • Ta deigen ut av plasten og stikk ut små stjerner (ca 4 cm) som du legger på bakepapir. Deigen klisser mindre hvis du dypper kakeformen i melis før du stikker ut hver kake.
  • Pensle glasur i et tynt lag over hver kake.
  • Stek først på 125 grader i midten av ovnen i 15 minutter før du skrur ned til 100 grader og steker videre i 10-15 minutter. Glasuren skal forbli hvit, så hold et nøye øye med kakene den siste tiden.
  • Avkjøl og legg i bokser.