Thandai-pulver
- 3 ss Mandler
- 3 ss Rå, usaltet pistasj- og cashewnøtter
- 2 ss Valmuefrø
- 7 stk Svarte pepperkorn
- 4 stk Frøene fra fire kardemommebelger
- 0.5 stk Kanelstang
- 3 stk Nellikspiker
- 1 ss Fennikelfrø
- 0.5 ts Anisfrø
- 3 ss Tørkede roseblader (fåes i bedre innvandrerbutikker)
- 0.5 ts Malt muskat
Shortbread med thandai-smak
- 340 g Romtemperert, usaltet smør
- 320 g Siktet melis
- 0.5 ts Salt
- 0.5 ts Vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
- 1 dl Thandaipulver
- 420 g Siktet hvetemel
- 200 g Hvit sjokolade
- Finhakkede roseblader og pistasjnøtter til pynt
Lag krydderblandingen først og bland den så inn i kakedeigen. Blandingen kan også brukes i andre kaker eller til konfekt.
Thandai-pulver:
- Grovhakk nøtter og kanel og bland alle krydderne sammen.
- Kjør alt sammen i krydderkvern eller en kaffekvern som er godt rengjort. Om det ikke er plass til alt sammen på en gang, gjør det i flere omganger.
- Mal til det er et fint pulver.
- Kan lagres i lufttett glass eller boks.
Shortbread:
- Ha smøret i bollen til en miksmaster og sikt melisen over. Rør sammen til massen er helt jevn.
- Ha i vaniljeekstrakt, salt og thandaipulver og rør godt. Ha i hvetemel og bland alt godt sammen til deigen er jevn.
- Legg deigen mellom to lag bakepapir eller plastfolie og klapp eller kjevle den til en ca. 1 cm tykk plate.
- Legg den kaldt i 4-6 timer.
- Kjevle deigen til den er ca 3/4 cm tykk.
- Stikk ut i ønsket fasong og legg på bakepapir.
- Avkjøl kakene i 45 minutter. (Dette er ikke strengt nødvendig, men de holder formen bedre da.)
- Varm ovnen til 160℃.
- Stek i ca. 15 minutter. Kakene skal forbli bleke.
- Avkjøl på rist.
- Smelt hvit sjokolade i vannbad. Bruk en pensel til å pensle omtrent en tredjedel av overflaten på hver kake og strø finhakkede pistasjnøtter og roseblader over. Når sjokoladen stivner, vil de sitte fast.